استانبول

استانبول بزرگترين شهر كشور تركيه و مركز فرهنگي و اقتصادي آن به شمار مي رود.استانبول شهري است كه نيمي از آن در قاره آسيا و نيمه ديگر آن در قاره اروپا قرار دارد.در قلب اين شهر قرار گرفته كه محل تلاقي آب هاي درياي سياه،مرمره و خليج شاخ طلايي است.همواره پايتخت كشور تركيه محسوب مي شده و به گذشته تاريخي غني و درخشان خود افتخار مي كند.اين كلان شهر به عنوان شهر فرهنگي منتخب اروپا براي سال 2010 انتخاب شده است.امروزه استانبول مركز صنعتي تركيه است ولي چشم انداز اصلي ديگر اقتصادي صنعت گردشگري و جهانگردي است.هزاران هتل و صنعت هاي ديگر مرتبط با جهانگردي در استانبول وجود دارد كه به جهانگردان و بازديد كنندگان به صورت حرفه اي خدمت مي نمايند.

اين شهر ابتدا با نام بيزانتيوم ناميده مي شد كه در سال 196 ميلادي امپراطور وقت روم با حمله به ان باعث مهاجرت روميان زيادي به آنجا و تاسيس امپراطوري بيزانس يا روم شرقي شد و پس از ان نام(NOVAROMA) بر آن نهادند.بعدها به نام ديگر قيصر روم كنستانتين(قسطنطنيه) ناميده شد تا سال 1930 توسط مصطفي آتاتورگ رسما استانبول (برگرفته از ايستيم پولي)ناميده شد و اين نام از طرف دولت وقت به تمام نقاط جهان مخابره گرديد.

بسياري از ايرانيان استانبول را به قصد خريد انتخاب مي نمايند به ويژه خريد پوشاك و البسه مهمترين مراكز خريد اين شهر آك مركز-بازار مسقف كاپالي چارشي-مي سر چارشي(كه مركز خريد و فروش انواع ادويه جات مي باشد)و بازارهاي هنري مدرسه محمد افندي يا مدره جعفر آقا كه مربوط به قرن 16 مي باشند.

همانطور كه گفته شد مهمترين خريد استانبول پارچه و پوشاك و البسه است و براي خريد پوشاك و پارچه بهترين نقطه خيابان استقلال-خيابان جمهوريت و خيابان رو ملي است.خيابان استقلال از جمله معروف ترين خيابان هاي شهر استانبول است كه يك سر آن به ميدان تقسيم يا تكسيم مي رسد.آخرين دستاوردهاي صنعت پوشاك و كيف و كفش در ان به چشم مي خورد.

آتاكوي گالريا در منطقه آتاكوي آك مركز و كركز خريد كلروسل در منطقه كيركوي و مراكز خريد از جمله پاساژ اطلس-مركز خريد كاپيتول در بخش آسيايي استانبول-خيابان بغداد و خيابان بهاريه نيز حائز اهميت هستند.

استانبول به 3 قسمت اصلي تقسيم مي شود

1-شبه جزيره تاريخي استانبول كه شامل نواحي امين اونو و فاتح مي باشد.

2-شمال شاخ طلايي كه شامل مناطق تاريخي بي اوغلو و بشيكتاش مي باشند

3-اسكودر و كاديكويي كه در سمت آسيايي قرار گرفته اند

بيشتر مكان هاي عمومي براي شنا كردن در باكركوي-بوسفروس-كوجوك جكمجه مي باشند-كيليوس يك پناهگاه ساحلي آرام مي باشد كه از راس شمالي اروپايي بوسفروس در درياي سياه دور نيس و محل بسيار خوبي براي شناست.كيليوس در سال هاي گذشته در ميان ساكنين استانبول به مكاني براي گردش و تفريح شهرت داشته و مكاني ساحلي همراه با رستوران ها متفاوت مي باشد.

بزرگترين فرودگاه بين المللي تركيه-فرودگاه اتاتورگ در يسيلكوي 24 كيلومتري مركز شهر استانبول مي باشد كه از قسمت اروپايي استفاده شده است.لكن در حال حاظر درون شهر است-فرود گاه جديد فرودگاه سابيها جوكين در 20 كيلومتري شرقي از طرف آسيايي و 45 كيلومتري شرقي اروپايي مركز شهر قرار دارد-حمل و نقل عمومي در اين شهر مبتني بر تاكسي اختصاصي تاكسي هاي ون اشتراكي ميني بوس،اتوبوس تراموا-قطارهاي سبك درون شهري-قطار كاملي(برقي) و انواع قايق ها و كشتي هاي مسافربري مي باشد-تاكسي هاي شهر تماما زرد رنگ و محاسبه نرخ كرايه بر حسب استفاده از تاكسي متر مي باشد.نرخ اوليه تاكسي حدود 2 دلار محاسبه مي گردد و با احتساب گراني تاكسي بعد از طي يك مسير 10كيلومتري برحسب ترافيك موجود بين 20 الي 30 دلار بايست پرداخت گردد.منتها تاكسي هاي ون-ميني بوس ها و اتوبوس ها چه شامل بخش دولتي و چه غير دولتي همگي در خطوط معيني كار ميكنند و كرايه هاي تمامي آنها 5/1 لير در حدود 1 دلار مي باشد و بسيار مقرون به صرفه مي باشد.

مسجد و موزه ايا صوفيه

ايا صوفيه يا حاجيا صوفيا(فرزانه مقدس)معروف ترين بنا و يكي از زيباترين هايشان در استانبول است.اين ساختمان ابتدا كليساي مسيحت شرق بود.

تنگه بسفر

اين تنگه در واقع باريكه آبي است كه درياي سياه را به درياي مرمره وصل مي كند و قاره اروپا و آسيا را نيز از هم جدا مي كند طول اين تنگه 30 كيلومتر و عرض آن متغير بين 700 تا 3550 متر است.در مدت اقامت خود در استانبول هرگز گشت و گذار با قايق هاي قديمي و سنتي در تنگه بسفر را فراموش نكنيد.

برج دختر

برج دختر در نقطه اي از دريا جايي كه دو قاره اسيا و اروپا به يكديگر منتهي مي شوند رار دارد،اين برج با شكوه موقعيت و داستان هايي دارد كه سال هاست بين مردم رواج دارد.

كاخ توپ كاپي

كاخ توپ كاپي در محل تلاقي تنگه بسفر،خليج شاخ طلايي و درياي مرمره قرار گرفته است.اين كاخ متعلق به قرن 15 تا 19 ميلادي و يادگار دوران امپراطوري عثماني است.اين كاخ توسط محمد فاتح در 1453 ميلادي بنيان شد و پس از او محل زندگي سلاطين و دولت مردان عثماني بوده است.توپ كاپي بارها چهره عوض كرد ولي بنيان 4 باغ آن همان مانده كد بود

جزيره بيوك آدا

مشهورترين جزيره استانبول جزيره بيوك آداست كه به پرنسس نيز معروف مي باشد.جالب است كه بدانيد چيزي كه باعث شهرت اين جزيره شده است استفاده از كالسكه به جاي ماشين و وسايل نقيله موتوري است.

كاخ دولي باغچه

اين كاخ 600 متري در ساحل اروپايي تنگه قرار گرفته است.كاخ توسط سلطان عبدالمجيد اول در اواسط قرن 19 ميلادي ساخته شد جالب است بدانيد كه تمام ساعت هاي كاخ بر روي9:05 متوقف هستند.ساعتي كه موسس جمهوري تركيه آتاتورگ در تاريخ 10 نوامبر 1938 ميلادي در اين كاخ ديده از جهان فرو بست.

مراكز اصلي خريد:

آكمركز-كاپالي چارشي-مي سرچارشي-جنيفرز حمام-سالي پازاري-مير نايت اكسپرس-ماوي جين استقلال(تكسيم)

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران